a a a
Aanmelden nieuwsbrief »
« nieuws overzicht

Voortgang nacontrole - per 4 september 2017

maandag 4 september 2017

De bemonstering voor de nacontrole van het pootgoed verloopt goed. De weersomstandigheden zorgen er voor dat er volop gerooid wordt. De NAK verwacht de komende periode dan ook maximaal te kunnen bemonsteren. 

De buitendienst van de NAK heeft nu 3.417 monsters (683.400 knollen) genomen. Dit is naar verwachting 14% van het totaal te onderzoeken aantal knollen. De NAK heeft tot nu toe 3%, van het totaal te onderzoeken aantal knollen, onderzocht. 

De grafiek 'bemonsterde knollen nacontrole' geeft een indruk van de voortgang van het aantal bemonsterde knollen in vergelijking met voorgaande jaren. Klik op de grafiek voor een vergroting.

Afbeelding

De grafiek 'voortgang nacontrole-onderzoek afgerond' geeft een indruk van de voortgang van het aantal afgeronde nacontrole-onderzoeken in vergelijking met voorgaande jaren. Klik op de grafiek voor een vergroting. 

Afbeelding

Tegenvallende eerste resultaten van de nacontrole virus
De eerste uitslagen van de nacontrole laten een hoger verlaginspercentage zien dan voorgaande jaren. Het verlagingspercentage is nu 21,5%. Dit betreft nog slechts 3,4% van het te onderzoeken oppervlakte. Het is wel een indicatie dat het uiteindelijke verlagingspercentage in de nacontrole dit seizoen hoger zal zijn dan voorgaande jaren. Klik op de grafiek voor een vergroting. 

Afbeelding

ComSi webdesign | Cookies & Privacy