Aanvragen certificaten

Bestel in een paar stappen uw certificaten via het Klantportaal. U ontvangt altijd een bevestiging van uw bestelling per e-mail.
Bestelt u vóór 14.00 uur, dan worden uw certificaten de volgende werkdag afgeleverd.

Generatienummer op het certificaat

Het generatienummer staat niet standaard op het certificaat. Vermelding van het generatienummer is wel mogelijk, dit moet dan bij de certificaatbestelling worden opgegeven. Lees meer over het generatienummer op het certificaat.

Afwijkende certificaataanvraag

Ook uitzonderingen kunt ook online aangeven via de webapplicatie bij afwijkende aanvraag certificaten. Wanneer wij uw aanvraag hebben verwerkt, ontvangt u hiervan een bevestiging per email.

Op het Klantportaal vindt u een handleiding. Voor vragen over het bestellen van certificaten neemt u contact op met onze klantenservice. Bekijk ook de geldende tarieven.

Aanvragen kistenlabels

Alle partijen die worden opgeslagen moeten goed worden geïdentificeerd. Dit betekent dat naast een goede plattegrond ook de perceelsaanduiding aan de box of identificatielabels op alle kisten moet zijn aangebracht. Dit laatste geldt ook voor eigen pootgoed. Hiervoor kunt u gebruik maken van onze kistenlabels.

Kistenlabels
De identificatielabels voor opslag in kisten en jumbozakken kunt u vanaf half juli bestellen via het Klantportaal in de webapplicatie Veldkeuring en monsteronderzoek.

Let op: Elk jaar wijzigt de kleur van de standaard kistenlabels om per seizoen een goede identificatie te bereiken. Voor deze labels worden géén kosten doorberekend.

U kunt via het Klantportaal op twee manieren standaard kistenlabels bestellen.

  1. Kistenlabels per perceel bestellen. U geeft aan hoeveel kistenlabels u per perceel wilt bestellen. De aantallen zijn vrij invulbaar. U kunt maximaal 60 labels per hectare bestellen.
  2. Kistenlabels in bulk bestellen. U geeft aan hoeveel kistenlabels u per hectare wilt bestellen, het programma rekent voor u uit hoeveel labels dit per perceel zijn. U kunt maximaal 60 labels per hectare bestellen.

Andere kleuren kistenlabels
Een alternatief zijn de andere kleuren kistenlabels, voor een duidelijkere identificatie en herkenbaarheid van partijen, bijvoorbeeld tussen rassen of klassen. Deze bestelt u via het bestelformulier gekleurde identiteitslabels. Mail deze vervolgens naar logistiek@nak.nl.

Kosten keuringstarieven pootaardappelen